U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

SaskiaSaskia

Saskia Beverloo heeft een pedagogische opleiding gevolgd (HBO-Jeugdwelzijnswerk) en heeft zich daarna gespecialiseerd in muziekeducatie. 

Ze volgde de opleiding tot Muziek-op-Schoot docent en in Utah, VS haalde ze haar Orff Music Education teacher certification. Daarnaast deed ze cursussen Muziek & Beweging en volgde in Vlaanderen de opleiding voor dansdocent.


Zij is oprichter en docent bij Muziekcentrum Harlekijntje waar ze Muziek-op-Schootlessen geeft voor ouders met baby’s en peuters, Spelen-met-Muziek voor kleuters en AMV met blokfluit voor kinderen van 7 – 10 jaar.

Naast de lespraktijk geeft ze workshops op kinderdagverblijven en scholen. 
In de VS is ze docent Movement in een Orff cursus.
Saskia schrijft regelmatig zelf liedjes en ontwikkelt ideeën voor muzikale activiteiten.
In 2017 kwam het liedjes-prentenboek 
Voor alles een liedje uit, dat ze samen met Tineke Vlaming schreef.
In 2013 won ze de Annie Langelaarprijs met de inzending De Vierjaargetijdenboom.
Elk jaar schrijft ze een musical waarin de naschoolse leerlingen optreden.
Naast de activiteiten voor muziekcentrum Harlekijntje is Saskia ook op landelijk niveau actief. Zij is medewerker van de Pyramide een vakblad voor muziekonderwijs voor 0 - 12 jarigen.
Saskia werkt in haar lessen voor 4 - 10 jarigen volgens Orff muziekeducatie. In de Orff benadering maken de kinderen zelf, onder de leiding van de docent, composities bij liedjes en spreekteksten. Van imitatie komen zij tot creatie.
Dit doen ze met (ritme) instrumenten, dans, beweging en body percussion.

 

MaryanneMaryanneMaryanne de Jager heeft een creatieve Sociaal Pedagogische achtergrond. In 1991 heeft ze aan de Hogeschool Nijmegen haar diploma SPH-creatief educatief werk gehaald met afstudeervak Beeldend vormen en bijvak Drama. 
Ze heeft piano-, blokfluit-, ukulele-, gitaar- en zanglessen gevolgd. 
Maryanne is leidinggevende van activiteitenbegeleiders geweest. Ook in dit beroep speelt muziek een belangrijke rol. 
Vanaf 2000 volgde ze met haar kinderen Muziek-op-Schoot lessen. Hier was ze zo enthousiast over dat ze besloot om dit haar werk te maken. Na een interne opleiding heeft ze tijdens Saskia's afwezigheid de Muziek-op-Schootlessen waargenomen. Tijdens een werkbezoek aan collega Saskia in Utah (Verenigde Staten van Amerika) hebben ze besloten samen muziekcentrum Harlekijntje voort te zetten. Maryanne en Saskia zijn hiervoor op 1 augustus 2004 een maatschap aangegaan. 
In 2005 is Maryanne begonnen met de PABO. In december 2007 heeft zij haar diploma gehaald. Daarna heeft zij haar Muziek Op Schoot docentenopleiding gehaald.
Behalve de Muziek-op-Schootlessen verzorgt Maryanne workshops en lessenseries in kindercentra. 
Maryanne volgt studiedagen en workshops en leest de vakbladen op het terrein van muziek op schoot.
Naast haar werk voor Harlekijntje werkt Maryanne als educatief begeleider in het Nederlands Openluchtmuseum.

 

 

JacquelineJacquelineJacqueline Stark is geboren op Texel. 

Zij volgde daar bij de muziekschool haar eerste muzieklessen op de bugel (dit instrument lijkt op een trompet) Al snel speelde zij mee met de plaatselijke fanfare. Na de middelbare school koos zij voor de opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium in Alkmaar. Haar liefde voor de muziek wilde zij graag overdragen, en het werken met kinderen sprak haar erg aan. Na haar opleiding heeft ze in verschillende plaatsen gewerkt als muziekdocent. Sinds 1998 woont en werkt ze in Wijk bij Duurstede. 
Vanaf 2008 is zij zich meer gaan verdiepen in het lesgeven aan hele jonge kinderen, (0-4 jaar) en volgde zij de Muziek op Schoot-docentenopleiding. Tijdens de hospiteerlessen voor de docentenopleiding Muziek-op-Schoot maakte ze kennis met Saskia Beverloo en Muziekcentrum Harlekijntje. Voor Muziekcentrum Harlekijntje geeft zij sinds 2009 Muziek op Schootlessen in Veenendaal en Wijk bij Duurstede.
In 2017 heeft Jacqueline de opleiding Muziek aan de Basis afgerond. Hiermee heeft ze extra bagage voor het muziekonderwijs op basisscholen. 
In haar vrije tijd past Jacqueline regelmatig op kleinkinderen Laura en Hugo en maakt zij fietstochten op de racefiets.