Sint-gaat-de-mist-in

Sint gaat de mist in! Een interactief online sinterklaasverhaal voor peuters en kleuters

In Spanje zijn de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest al in volle gang. De Pieten oefenen met klimmen en stapelen de pakjes hoog op. Ook in Nederland zijn de voorbereidingen in volle gang. De kinderen leren Sinterklaasliedjes en -dansjes. En muzikanten oefenen op hun instrument. Eén muzikant kan er nog niet zoveel van en ze heeft een héél groot instrument dat veel kabaal maakt. Haar ouders zeggen dat ze maar buiten moet oefenen. Maar overal wordt ze weggestuurd. Tot slot pakt ze haar rubberbootje en op zee heeft niemand last van haar getoeter. Dan komt er mist op. Hoe moet dat met de Pakjesboot?????? De muzikant leidt samen met de kinderen die naar de film kijken de boot keurig de haven in. En dan kan het feest beginnen.

arlekijntjedocent Saskia Beverloo schreef dit verhaal. Samen met de andere docenten, Maryanne de Jager en Jacqueline Stark en met baritonsaxofonist Suzan Vloet wordt een film in drie delen gemaakt. Gedurende het hele verhaal worden kinderen – en ouders!- uitgenodigd om mee te zingen, klappen en dansen. Om alle activiteiten mee te kunnen doen, moeten voor elke aflevering wat spulletjes klaargelegd worden, zoals linten of sjaaltjes, een grote doos of kist en voor de laatste aflevering een Sinterklaaspakje met daarin een rammel-instrumentje, bijvoorbeeld een klein drinkflesje met kralen erin.
Voor de start van de serie ontvang je een lesbrief met daarin informatie over de afleveringen:

  • bladmuziek van de liedjes
  • wat je klaar moet leggen
  • ideeën voor verwerking

De afleveringen verschijnen op

  • woensdag 25 november
  • zaterdag 28 november 
  • woensdag 2 december
Pakjes-Harlepietje-klein

Als de afleveringen online staan, kun je ze daarna net zo vaak bekijken als je maar wil. Om de links naar de afleveringen te krijgen, moet je je aanmelden voor de serie. Kosten zijn € 15 per gezin of € 15 per groep van een KDV of school. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@harlekijntje.nl Zet in het onderwerp aanmelden Sint gaat de mist in.Heb je nog vragen? Ook dan kan je mailen naar info@harlekijntje.nl