Over ons

Maryanne, Saskia en Jacqueline maken van elke muziekles een feestje.

docenten

Muziekcentrum Harlekijntje is in 1996 opgezet door Saskia Beverloo, onder de naam ‘Muziekfabriek’.
Het eerste jaar gaf zij alleen in Bennekom les. Het jaar daarop is zij in Ede begonnen en vanaf 2001 ook in Wageningen.
In december 2001 is de Muziekfabriek omgedoopt in ‘muziekcentrum Harlekijntje’. Harlekijntje speelt een belangrijke rol in de Muziek op Schootlessen. Het is een begrip voor ouders en kinderen. In augustus 2003 is Maryanne de Jager erbij gekomen en is zij samen met Saskia een maatschap aangegaan. Sinds 2009 is Jacqueline Stark ook docent bij Muziekcentrum Harlekijntje

Docenten

Saskia Beverloo heeft een pedagogische opleiding gevolgd (HBO-Jeugdwelzijnswerk) en heeft zich daarna gespecialiseerd in muziekeducatie. 

Ze volgde de opleiding tot Muziek-op-Schoot docent en in Utah, VS haalde ze haar Orff Music Education teacher certification. Daarnaast deed ze cursussen Muziek & Beweging en volgde in Vlaanderen de opleiding voor dansdocent.

Naast de lespraktijk geeft ze workshops op kinderdagverblijven en scholen. 
In de VS is ze docent Movement in een Orff cursus.
Saskia schrijft regelmatig zelf liedjes en ontwikkelt ideeën voor muzikale activiteiten.
In 2017 kwam het liedjes-prentenboek Voor alles een liedje uit, dat ze samen met Tineke Vlaming schreef.
In 2013 won ze de Annie Langelaarprijs met de inzending De Vierjaargetijdenboom.
Elk jaar schrijft ze een musical waarin de naschoolse leerlingen optreden.
Naast de activiteiten voor muziekcentrum Harlekijntje is Saskia ook op landelijk niveau actief. Zij is medewerker van de Pyramide een vakblad voor muziekonderwijs voor 0 – 12 jarigen.
Saskia werkt in haar lessen voor 4 – 10 jarigen volgens Orff muziekeducatie. In de Orff benadering maken de kinderen zelf, onder de leiding van de docent, composities bij liedjes en spreekteksten. Van imitatie komen zij tot creatie.
Dit doen ze met (ritme) instrumenten, dans, beweging en body percussion.

Saskia
Maryanne

Maryanne de Jager In 1991 heeft ze aan de Hogeschool Nijmegen haar diploma SPH-creatief educatief werk gehaald met afstudeer vak Beeldend vormen en bijvak Drama. 
Ze heeft piano-, blokfluit-, ukelele-, gitaar- en zanglessen gevolgd. Ze heeft vervolgens haar PABO diploma-leerkrachtbasisschool gehaald. Daarna heeft ze haar Muziek op Schoot-docentenopleiding in Utrecht afgerond.Behalve de Muziek-op-Schootlessen in Ede verzorgt Maryanne ook workshops en lessenseries. 
Maryanne volgt studiedagen en workshops en leest de vakbladen op het terrein van Muziek op Schoot.

Jacqueline Stark is geboren op Texel. 

Zij volgde daar bij de muziekschool haar eerste muzieklessen op de bugel (dit instrument lijkt op een trompet) Al snel speelde zij mee met de plaatselijke fanfare. Na de middelbare school koos zij voor de opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium in Alkmaar. Haar liefde voor de muziek wilde zij graag overdragen, en het werken met kinderen sprak haar erg aan. Na haar opleiding heeft ze in verschillende plaatsen gewerkt als muziekdocent. Sinds 1998 woont en werkt ze in Wijk bij Duurstede. 
Vanaf 2008 is zij zich meer gaan verdiepen in het lesgeven aan hele jonge kinderen, (0-4 jaar) en volgde zij de Muziek op Schoot-docentenopleiding. Tijdens de hospiteerlessen voor de docentenopleiding Muziek-op-Schoot maakte ze kennis met Saskia Beverloo en Muziekcentrum Harlekijntje. Voor Muziekcentrum Harlekijntje geeft zij sinds 2009 Muziek op Schootlessen in Veenendaal en workshops Muziek op Schoot en ukelele.
In 2017 heeft Jacqueline de opleiding Muziek aan de Basis afgerond. Hiermee heeft ze extra bagage voor het muziekonderwijs op basisscholen. 
In haar vrije tijd past Jacqueline regelmatig op kleinkinderen Laura en Hugo en maakt zij fietstochten.