U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Muziekcentrum Harlekijntje is in 1996 opgezet door Saskia Beverloo, onder de naam 'Muziekfabriek'.
Het eerste jaar gaf zij alleen in Bennekom les. Het jaar daarop is zij in Ede begonnen en vanaf 2001 ook in Wageningen.
In december 2001 is de Muziekfabriek omgedoopt in 'muziekcentrum Harlekijntje'. Harlekijntje speelt een belangrijke rol in de Muziek op Schootlessen. Het is een begrip voor ouders en kinderen. In augustus 2004 is Maryanne erbij gekomen en is zij samen met Saskia een maatschap aangegaan. In 2009 begon Jacqueline ook muzieklessen voor Harlekijntje te geven.

Muziekcentrum Harlekijntje is gespecialiseerd in muziekeducatie voor kinderen van 0 t/m 10 jaar.
Wij bieden:

  • Muziek-op-Schoot cursussen voor ouders met kinderen van drie maanden tot vier jaar
  • Spelen-met-muziek lessen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar
  • Muzikale Vorming met blokfluit voor kinderen vanaf 7 jaar
  • Muzieklessen en workshops op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen
  • Muzieklessen in het Engels voor groep 1 t/m 4 van de basisschool
  • Workshops voor leidsters in de kinderopvang en voor leerkrachten in het basisonderwijs


Het doel van de cursussen is ouders en kinderen op een speelse, ontspannen manier in aanraking brengen met muziek, en daarbij ideeën aanreiken voor gebruik van muziek bij de ontwikkeling van het kind. De inhoud van elke cursus is aangepast aan de leeftijd, maar de grote lijn is hetzelfde.

 

Waarom naar een cursus Muziek op Schoot? (Bron: muziek met het jonge kind)
Samen met je kind muziek maken levert een heleboel liedjes op die je thuis tijdens de dagelijkse routine kunt zingen. Tevens is het een gezellige ochtend met andere kinderen en met de mama's en de papa's. Het verschonen van een luier wordt bijvoorbeeld veel leuker als je tijdens deze activiteit ook een liedje zingt, waarbij je de lichaamsdelen van je kind benoemt en aanwijst.

Muziek op Schoot staat voor intimiteit tussen ouder en kind. Behalve de schootspelletjes wordt er op muziek gestapt en gedanst, spelen de kinderen op bij hun leeftijd passende muziekinstrumenten en zijn er korte relaxmomenten waarin lekker geluisterd wordt. 

Het allerbelangrijkste is om samen plezier hebben, al spelend en ontdekkend worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de taalontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van je kind.

Muziek op Schoot is voor ouders met hun baby, dreumes of peuter (0 tot 4 jaar), meestal onderverdeeld in leeftijdsniveaus

Gediplomeerde Muziek op Schoot-docenten houden rekening met de ontwikkelingsfase van je kind en sluiten daar nauw op aan.