Kinderen houden van nature van muziek. Baby’s brabbelen, dreumesen experimenteren met geluid door op potten en pannen te slaan. Peuters en kleuters dansen en zingen. Door te zingen en te bewegen op muziek oefenen kinderen spelenderwijs allerlei ontwikkelingsgebieden. Klappen, stampen en sluipen stimuleren de motorische ontwikkeling. Liedjes en rijmpjes steeds maar herhalen vergroot de taalvaardigheid en spreekvaardigheid

Er is muziek die vrolijk en wild maakt, maar ook muziek die troost, of stil maakt: allerlei emoties kunnen door muziek geuit worden. En muziek doe je samen: het kind oefent sociale vaardigheden.

Een ouderavond heeft alle ingrediënten in zich voor een vrolijke, ontspannen en informatieve bijeenkomst. Het informatieve, interactieve deel van de avond duurt ongeveer anderhalf uur. Na een korte pauze kunnen er ritme-instrumentjes gemaakt worden om mee naar huis te nemen en/of voor het kinderdagverblijf. De ouderavond kan gegeven worden op o.a. kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, consultatiebureau’s en in bibliotheken.

Kosten zonder instrumentjes maken € 150, met instrumentjes maken € 200 + reiskosten € 0.23/km