De ukelele: een handzaam muziekinstrument met een vrolijk geluid.

De ukelele [joekelille] is een soort kleine gitaar, makkelijk om mee te nemen en goedkoop in aanschaf en onderhoud. 

ukelele

Een ukelele heeft vier snaren en is daarom makkelijker te bespelen dan een gitaar. Je leert eerst hoe je het instrument kunt stemmen. Goed stemmen is belangrijk want op een vals instrument kan je geen muziek maken. Daarna leer je hoe je het instrument vasthoudt en aanslaat. We zingen liedjes en je leert op de ukelele een begeleiding bij die liedjes. Voor de meeste liedjes hoef je maar een paar akkoorden te kennen, dus je hebt al snel een flink repertoire.

Jacqueline geeft de workshop ukelele, ze neemt voor zestien personen een ukelele mee. Volwassenen en kinderen die een beetje geduld hebben, kunnen om beurten spelen, dan kunnen er zelfs 32 mensen meedoen.  

De workshop voor kinderen duurt ongeveer een uur, voor volwassenen 45 minuten tot 2 uur, afhankelijk van de behoefte. Kinderworkshops kosten € 100 (niet BTW-plichtig) + reiskosten.
Workshops voor volwassenen € 100 – € 195 ex. BTW, + reiskosten.
De workshop ukelele is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, en voor pedagogisch medewerkers en docenten basisonderwijs. Het programma wordt dan toegespitst op het gebruik van de ukelele in het kinderdagverblijf of op school.

TIP: een ukeleleworkshop is ook leuk als verjaardagsfeestje! Aan het eind van het feest kunnen de kinderen een verjaardagslied zingen en spelen voor het feestvarken.
De 45 minuten workshop is leuk ter onderbreking van een lange vergaderdag.

Voor meer informatie of een aanvraag, mail Jacqueline.

Ukelele, dat is chillen!